Kostcirkel för barn

Cuisine Bizarre lanserar en verklighetsanpassad kostcirkel för barn.

Cuisine-Bizarre-Björn: "På 1900-talet när jag och Frans växte upp fanns någonting som kallades för kostcirkeln. Det var en tecknad cirkel uppdelad i olika sektorer. Varje sektor innehöll en särskild sorts mat, till exempel kött eller grönsaker eller potatis."

kostcirkel

Tanken var att man skulle se till att man fick i sig mat från alla sektorer i cirkeln. Det skulle garantera ett fullvärdigt näringsupptag. "Kostcirkeln som vi minns den känns onekligen lite daterad. Frans och jag har därför tagit fram en uppdaterad kostcirkel speciellt anpassad för barn."

Den nya kostcirkeln för barn

Halva cirkeln består av socker, en fjärdedel är Happy Meal, 3/16 är spaghetti med köttfärssås och den sista sextondelen är gurka.

kostcirkel för barn

Björn igen: "Som vi alla vet utgör socker den i särklass viktigaste näringskällan för världens barn idag. Happy Meal är egentligen inte särskilt gott men vad gör man inte för en liten plastleksak tillverkad av barnarbetare i tredje världen. Köttfärssås och spaghetti, självklart, och så gurka då, som ju är den enda goda grönsaken."


Kons magar
Cuisine Bizarre reder ut det där med kons magar.
komagar
Hästlasagne
Lasagne är alltid uppskattat, men vi tycker tyvärr att man ofta snålar med hästköttet. Det är dock enkelt att åtgärda.
hastlasagne
Därför räcker inte tiden till
Har du också en känsla av att tiden inte räcker till? Cuisine Bizarre reder ut varför det inte finns någon tid över till sådant som de flesta anser viktigt, såsom arbete, studier eller kärleks- och familjeliv.

Smaksatt latte
Så smaksätter du din latte med räkskal.
samksatt latte
Percy är pank
Cuisine Bizarre gästar Percy Barneviks sommarprogram i radio, i vilket Percy berättar hur man fixar en miljard i pension, avslöjar att han redan är pank, redogör för ABB:s jämställdhetsarbete samt drar några skrönor om brudar han stött på.

Aldrig mer brutna nyårslöften
Cuisine Bizarre tipsar om hur du håller dina nyårslöften.
champagne
YouTube ad ad